X
Menu

„Moki žodį – žinai kelią“ sugrįžta!

Yra vertybių, kurių negali paminti. Tai mūsų savasties „atramos taškai“. Kalbu apie gimtąją kalbą, kuri tarsi duona kasdieninė ir tėviškės šulinio vanduo – neprarandantys savo skonio ir vertingumo.

Dabar kalbėti apie tai – puiki proga: artėja didžiojo kalbininko Jono Jablonskio 150-osios gimimo metinės. Asociacija „Sūduvos kultūros fondas“ Marijampolėje rengia didžiausią renginį, skirtą šios iškilios asmenybės jubiliejui paminėti ir kalbos paveldui aktualizuoti. Jau netrukus – gruodžio 4 d. 18 val. Marijampolės kultūros centre vyks iškilmės, kurių metu gėrėsimės Sūduvą garsinančiais atlikėjais ir Lietuvos scenos žvaigždėmis. Tačiau ne tik tai – svarbiausia, kad renginyje atgims legendinė TV viktorina „Moki žodį – žinai kelią“, kuriai suteikėme Sūduvos kultūros fondo šūkio pavadinimą: „Pasakykim savo kraštui MYLIU!“ Ir šį kartą, laikantis tradicijų, viktoriną bei visą renginį filmuos Lietuvos televizija. Vyresniųjų klasių mokiniai ir gimnazistai iš Vilkaviškio ir Šakių rajonų, Kalvarijos, Kazlų Rūdos ir Marijampolės savivaldybių bei Punsko lietuvių mokyklos (iš viso 6 komandos) varžysis tarpusavyje atsakinėdamos į linksmus ir rimtus, muzikinius ir vaizdo klausimus, kuriuos pateiks žymūs kultūros, kalbos ir literatūrinės erdvės žmonės – profesionalai, Lietuvoje skleidžiantys harmoniją ir skatinantys grožėtis gimtosios kalbos, muzikos skambesiu, žavintys savo charizma ir galintys sušildyti žiūrovų sielas.

Tikimės, kad renginys bus toks smagus ir linksmas, kad nejučiomis krūptelsite – ar tik nesapnuojate?

TV viktorina „Pasakykim savo kraštui MYLIU“ organizuojama įgyvendinant projektą Nr. SPF/PL/2010/72 „Kalbos ir etnokultūros aktualizavimas Lietuvos-Lenkijos pasienio regione”, finansuojamą Europos teritorinio bendradarbiavimo tikslo Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo per sieną programos 2007-2013 m. Smulkiųjų projektų fondo, skirtą skatinti tvarų Lietuvos ir Lenkijos pasienio regiono vystymąsi didinant ekonominę, socialinę ir teritorinę sanglaudą.”

Renginys nemokamas, kvietimus nuo lapkričio 30 d. galėsite įsigyti Marijampolės kultūros centre.

Daiva Klimavičienė

Sūduvos kultūros fondo  pirmininkė